Παγκόσμια αγωνία μετά την πτώχευση Silicon Valley Bank – Signature Bank

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. “Silicon Valley Bank” και “Signature Bank” πτώχευσαν, προκαλώντας αγωνία και νευρικότητα σε αγορές και κυβερνήσεις, σε ΗΠΑ και ΕΕ.
  2. Η “Silicon Valley Bank”, με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, δάνειζε χρήματα σε startups τεχνολογίας της Silicon Valley, οι οποίες “εγκλωβίστηκαν” στην τράπεζα, χωρίς πρόσβαση στις καταθέσεις τους.
  3. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξασφαλίζει καταθέσεις έως $250K, αλλά οτιδήποτε πάνω από αυτό το επίπεδο θεωρείται ανασφάλιστο.

Είδηση 🗞️

Δύο αμερικανικές τράπεζες, η “Silicon Valley Bank” και η “Signature Bank”, πτώχευσαν στις ΗΠΑ προκαλώντας αγωνία και νευρικότητα σε αγορές και κυβερνήσεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η “Silicon Valley Bank” με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, δάνειζε χρήματα σε startups τεχνολογίας της Silicon Valley οι οποίες έμειναν χωρίς πρόσβαση στις καταθέσεις τους.  Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ εξασφαλίζει καταθέσεις έως 250.000 δολάρια, αλλά οτιδήποτε πάνω από αυτό το επίπεδο θεωρείται ανασφάλιστο.

Η πλειονότητα των καταθέσεων της SVB ήταν ανασφάλιστη, επειδή οι περισσότεροι πελάτες της ήταν startups και εργαζόμενοι στον tech industry.

Η συντριπτική πλειονότητα των καταθέσεων της Silicon Valley Bank ήταν ανασφάλιστη, επειδή οι πελάτες της ήταν σε μεγάλο βαθμό startups και εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας. Παράλληλα, ο CEO της Silicon Valley Bank εξαργύρωσε μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης με καθαρό κέρδος 2,27 εκατ. δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας, όπως προκύπτει από δημόσια έγγραφα που κατατέθηκαν στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Οι πωλήσεις αυτές ήταν μέρος ενός προσυμφωνημένου σχεδίου πώλησης μετοχών στελεχών, γνωστού ως πρόγραμμα 10b5-1, το οποίο ο Becker κατέθεσε στη SEC στις 26 Ιανουαρίου, μόλις 6 εβδομάδες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας. Σε αυτό το πλαίσιο ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden υπογράμμισε ότι οι υπεύθυνοι για τις πτωχεύσεις δυο τραπεζών “θα λογοδοτήσουν”.

 

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο