Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 11χρονη Αναστασία Σίσκου από τη Θεσ/νίκη, στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού, στο πλαίσιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.
  2. Είναι μαθήτρια της 5ης Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου Α.Μ.Ο. Γαλαξίας και παίζει σκάκι από την ηλικία των 4 ετών.
  3. Πέτυχε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία), ολοκληρώνοντας τους αγώνες μπροστά από 34 άλλα κορίτσια.

Είδηση


Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 11χρονη Αναστασία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη, στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Η διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, με τη μαθήτρια να εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι μέχρι 13 ετών (G13), σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ.

Η Αναστασία εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κατηγορία των κοριτσιών μέχρι μέχρι 13 ετών (G13).

Η Αναστασία είναι μαθήτρια της 5ης τάξης του Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου «Α.Μ.Ο. Γαλαξίας» και ξεκίνησε να παίζει σκάκι από την ηλικία των 4.

Η Αναστασία πέτυχε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, 1 ήττα και 1 ισοπαλία), ολοκληρώνοντας τους αγώνες μπροστά από 34 άλλα κορίτσια.

Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «Ιππότης Ρόδου» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο