Παραίτηση Ιατρού από το ΠΠΙ Σερίφου και επιστολή του στον Υπ. Υγείας

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Παραιτήθηκε ο Γεν. Οικογενειακός Ιατρός, Επιμελητής Α’ του Περιφερειακού Ιατρείου Σερίφου, κ. Αθανάσιος Κοντάρης, με επιστολή του στον υπ. Υγείας κ. Αθ. Πλεύρη.
  2. Ο κ. Κοντάρης επέστρεψε στην Ελλάδα από τη Σουηδία το 2018 για να υπηρετήσει στο ΕΣΥ, όμως αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες σύμφωνα με την επιστολή του.
  3. «Με βαριά την καρδιά, σχεδόν αναγκασμένος (αγανακτισμένος), αλλά παράλληλα και με ένα αίσθημα ανακούφισης, κλείνει ένας κύκλος», αναφέρει στο κείμενό του.

Είδηση


Την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Υγεία και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου περιγράφει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη ο γενικός οικογενειακός γιατρός και επιμελητής Α’ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σερίφου ιατρός Αθανάσιος Κοντάρης υποβάλλοντας ταυτόχρονα τη παραίτηση του από το ΕΣΥ.

“Οι υπηρεσίες Υγείας που παρέχονται στα νησιά είναι επισφαλείς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες” αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κοντάρης, υποστηρίζοντας πως ήταν αδύνατο να οργανώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα λόγω της υποστελέχωσης και του γεγονότος ότι εκτελεί χρέη επειγοντολόγου.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2021, στην Σέριφο μένουν 1.241 μόνιμοι κάτοικοι και λειτουργεί ένα ιατρείο.

Όπως εξηγεί , “ορίστηκε προσωπικός γιατρός δίχως να ερωτηθεί ο ίδιος ενώ το υπουργείο Υγείας δεν έλαβε ποτέ σοβαρά υπόψη του τη νησιωτικότητα και τη σημαντικότητα των Κυκλάδων. Δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό, οικονομικό και επιστημονικό κίνητρο για ιατρούς-επιστήμονες που θέλουν να εργαστούν σε δυσπρόσιτες και προβληματικές περιοχές όπως οι Κυκλάδες” επισημαίνει ο κ Κοντάρης ο οποίος επέστρεψε το 2018 από τη Σουηδία για να υπηρετήσει στο ΕΣΥ.

Ο κ. Κοντάρης τονίζει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της επιστολής του, “Με βαριά την καρδιά, σχεδόν αναγκασμένος (αγανακτισμένος), αλλά παράλληλα και με ένα αίσθημα ανακούφισης, κλείνει ένας κύκλος”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο