(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για έρευνα στις εισαγγελικές Αρχές Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων για συγκεκριμένα έργα που δεν έγιναν ή που έγιναν ελλιπώς καθώς και για το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.
  2. Η Γεωργία Αδειλίνη ζητά την έρευνα σε βάθος για το αν τα συγκεκριμένα έργα έγιναν ή έμειναν στα “χαρτιά” μετά τον “Ιανό” και αν τα κονδύλια που διατέθηκαν δόθηκαν εκεί ή κατέληξαν αλλού.

Είδηση


Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, παρήγγειλε στους συναδέλφους της εισαγγελείς Πρωτοδικών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων να διακριβώσουν “τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως της πλημμύρας (με ενδεχόμενο δόλο ή από αμέλεια), της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, της έκθεσης κ.λπ.”.

Ακόμη, η κυρία Αδειλίνη παρήγγειλε στους εισαγγελείς Πρωτοδικών να διερευνήσουν “ποιά ακριβώς μέτρα έλαβαν, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αρμόδιοι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας, θεματικός Αντιπεριφειάρχης κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας,Δήμαρχος Βόλου και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Δήμαρχος Καρδίτσας και αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, μετά την κακοκαιρία ‘Ιανός’ το 2020, σε επίπεδο πρόληψης, ήτοι εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και μετά την ακριβή πρόβλεψη της έκτασης του φαινομένου ‘Daniel’ από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προκειμένου να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να μειωθούν οι επιπτώσεις του και, κυρίως, να προστατευθούν οι ζωές των συμπολιτών τους. Πριν δηλαδή το φαινόμενο, αλλά και κατά τη διάρκεια του φαινομένου, σε επίπεδο συντονισμού των αρμοδίων για την πολιτική προστασία υπηρεσιών τους”.

Η εισαγγελική παρέμβαση είναι στοχευμένη, άρα στο “κάδρο” μπαίνουν περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες, καθώς και δημοτικές Αρχές.

Επίσης, ζητεί να ερευνηθεί “το ακριβές ύψος των διατεθέντων για αντιπλημμυρικά έργα ποσών από την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Βόλου και Καρδίτσας, την τριετία 2020-2023, καθώς και τα διατεθέντα για άλλους σκοπούς ποσά, όπως π.χ. για έργα οδοποιίας και αθλητισμού ή για επικοινωνία τα και αν τα αντιπλημμυρικά έργα έγιναν από την περιφέρεια Θεσσαλίας”.

Τέλος, η κυρία Αδειλίνη ζητά να ερευνηθεί αν η κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο