(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πρόεδρος ξανά ο Κ. Τασούλας – Το απόγευμα η διάλυση της Βουλής

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

29/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Πρόεδρος της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξελέγη και πάλι ο βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας.
  2. Σήμερα το απόγευμα θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της “βουλής της μιας ημέρας” και την προκήρυξη νέων εκλογών.
  3. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιουνίου με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, με κλιμακωτό μπόνους εδρών για το 1ο κόμμα.

Είδηση


Τον βουλευτή Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, εξέλεξε εκ νέου ως πρόεδρο του Σώματος η Βουλή των Ελλήνων, που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Χθες ορκίστηκαν και οι 300 νέοι βουλευτές παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι βουλευτές στις επόμενες εκλογές δεν εκλέγονται με σταυρό προτίμησης, αλλά βάσει λίστας των κομμάτων.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10:30 για την εκλογή του προέδρου της Βουλής, καθώς και τριών αντιπροέδρων, δύο κοσμητόρων και τεσσάρων γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, ενός αντιπροέδρου, ενός κοσμήτορα και ενός γραμματέα από τη δεύτερη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, ενός αντιπροέδρου και ενός γραμματέα από την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς και ενός αντιπροέδρου από τις υπόλοιπες δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Το απόγευμα θα εκδοθεί προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει τη διάλυση της Βουλής, κάτι που σημαίνει ότι ξεκινά και τυπικά η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 25 Ιουνίου.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο