Προς μείωση οδεύει η Αττική Οδός

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μειωμένα στα €2,5 από €2,8 θα είναι τα διόδια της Αττικής Οδού, όπως προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης.
  2. Η σύμβαση που εγκρίθηκε χθες από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), δίνει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των τιμών των διοδίων ανά πενταετία.
  3. Η παραχώρηση της Αττικής Οδού είναι μια από τις τελευταίες συμβάσεις μεγάλης αξίας που δημοπρατούνται στην ελληνική αγορά.

Είδηση


Τη μείωση της τιμής των διοδίων στην Αττική Οδό στα 2,5 ευρώ, από 2,8 ευρώ που είναι σήμερα, προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου. Η σύμβαση που εγκρίθηκε χθες από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), δίνει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής των τιμών των διοδίων ανά πενταετία.

Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη εταιρεία που θα διαχειρίζεται τον οδικό άξονα της Αττικής θα μπορεί να ζητήσει ξανά την αύξηση της τιμής των διοδίων μετά από πέντε χρόνια. Ωστόσο για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει σαφής και αναλυτική αιτιολόγηση με κυκλοφοριακές μελέτες και άλλα δεδομένα που οφείλει να προσκομίσει ο ανάδοχος.

Η Αττική Οδός ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1996 και το πρώτο τμήμα της άνοιξε το 2001, μαζί με το αεροδρόμιο.

Η παραχώρηση της Αττικής Οδού είναι μια από τις τελευταίες συμβάσεις μεγάλης αξίας που δημοπρατούνται στην ελληνική αγορά και σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον, μέχρι το 1ο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου όταν θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις των εταιρειών.

Από το 2016 έως σήμερα οι μέτοχοι της Αττικής Οδού έχουν εισπράξει περίπου 600 εκατ. ευρώ από τη διαχείριση του οδικού άξονα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο