(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πρόταση για την κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων πριν τα ανακοινώσουν

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

12/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από επίσημο φορέα (Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, Τράπεζα της Ελλάδος ή Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) προτείνει η κυβέρνηση.
  2. Σύμφωνα με την πρόταση, τα κόμματα θα υποχρεώνονται να υποβάλλουν για κοστολόγηση τα προγράμματά τους, πριν τα ανακοινώσουν.
  3. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρότεινε σε όλα τα κόμματα να προχωρήσουν σε αυτό και για τις ερχόμενες εκλογές, ακόμη και πριν το παραπάνω σχέδιο γίνει νόμος.

Είδηση


Στην πρόταση του πρωθυπουργού να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων από ένα επίσημο φορέα, είτε αυτός είναι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είτε η Τράπεζα της Ελλάδος”, όπως την διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο debate των πολιτικών αρχηγών επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει όλα τα κόμματα να στείλουν άμεσα, τα οικονομικά τους προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Α. Σκέρτσος είχε πει ότι το ΓΛΚ είχε κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στα €83 δις, κάτι που το κόμμα χαρακτήρισε “ψέμα και προπαγάνδα”.

“Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής¨, δήλωσε ο κ. Σκέρτσος.

Παράλληλα υπογράμμισε την πρόταση της ΝΔ να ψηφιστεί μια νομοθετική ρύθμιση από την επόμενη Βουλή που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

Την περασμένη εβδομάδα ξέσπασε σκληρή κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Α. Σκέρτσος είχε πει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στα 83 δισ. Ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις δηλώσεις Σκέρτσου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για “ψέμα και προπαγάνδα”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο