“Όχι” στους τίτλους τέλους για τα ΆΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μηνύματα για να μην κλείσουν οι ιστορικοί κινηματογράφοι ΑΣΤΟΡ και ΙΝΤΕΑΛ, έστειλαν οι σκηνοθέτες Ken Loach, Emir Kusturica, Fatih Akin και Κώστας Γαβράς, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για το θέμα.
  2. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, επανέλαβε την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για την κήρυξη των ιστορικών κινηματογράφων ως διατηρητέων, ως προς τη χρήση.
  3. Οι διαχειριστές των δύο κινηματογράφων ζήτησαν από τους δημόσιους φορείς “να πράξουν το καθήκον τους”.

Είδηση


Μηνύματα για να μην χαθούν οι ιστορικοί κινηματογράφοι Άστορ και Ιντεάλ έστειλαν οι διεθνούς φήμης σκηνοθέτες Ken Loach, Emir Kusturica, Fatih Akin και Κώστας Γαβράς, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του Άστορ. Ο Emir Kusturica μάλιστα, δήλωσε ότι “το κλείσιμό τους θα είναι έγκλημα”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας για την κήρυξη διατηρητέων, ως προς τη χρήση, των ιστορικών κινηματογράφων.

Τα κτίρια όπου βρίσκονται οι δύο αίθουσες, αποφασίστηκε από τον e-ΕΦΚΑ, να νοικιαστούν σε επενδυτές για να μετατραπούν σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τον ίδιον τον Δήμαρχο “ναι, θέλουμε την οικονομική ανάπτυξη. Θέλουμε τις επενδύσεις, θέλουμε τους επισκέπτες. Δε θέλουμε, όμως, η Αθήνα να χάσει την ψυχή της. Δε θέλουμε να μετατραπούμε σε μία αρχαιοελληνική Disneyland. Το αντίθετο. Η δύναμή μας είναι η αυθεντικότητά μας και οι μικτές χρήσεις”.

Οι διαχειριστές των δύο κινηματογράφων, ζήτησαν από τους δημόσιους φορείς (ΕΦΚΑ, υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υπουργείο Πολιτισμού) “να πράξουν το καθήκον τους. Τα κτήρια όπου βρίσκονται οι δύο αίθουσες, αποφασίστηκε από τον e-ΕΦΚΑ να εκμισθωθούν σε επενδυτές για τη μετατροπή τους σε ξενοδοχεία.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο