(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σε πύρινο κλοιό η Αττική – Τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας απειλεί η φωτιά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η φωτιά που ξέσπασε χθες στους πρόποδες της Πάρνηθας είναι εκτός ελέγχου με τους οικισμούς Αγ. Παρασκευής Μενιδίου και Καποτά να εκκενώνονται, ενώ οι φλόγες έχουν φτάσει μέχρι το στρατόπεδο Καποτά.
  2. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και στους κατοίκους της περιοχής Σοφός του Ασπροπύργου, ενώ δίνεται μάχη από την Πυροσβεστική για να μην καούν σπίτια στα Άνω Λιόσια.
  3. Μεγάλη αναζωπύρωση στην Μονή Κλειστών Φυλής, οι φλόγες πλέον έφτασαν στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας.

Είδηση


Στα όρια Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας βρίσκεται η πυρκαγιά που καίει από χθες το πρωί στην περιοχή της Φύλης.

Σύμφωνα με πηγές από την Πυροσβεστική η κατεύθυνση των ανέμων που επικρατούν αυτή την ώρα “σπρώχνουν” τις φλόγες προς τον Εθνικό Δρυμό και γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί το μέτωπο χαμηλά.

Αναφορικά με το στρατόπεδο ΚΑΠΟΤΑ, που βρίσκεται στην περιοχή, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ δεν διατρέχει κίνδυνο καθώς η πυρκαγιά κινήθηκε βορειότερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, περισσότερα από δέκα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες σε Αγία Παρασκευή, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Ντάρδιζα και Καποτά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Συζήτηση στη Βουλή θα γίνει σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα τις φωτιές που πλήττουν την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Στην εκκένωση του Προαναχωρητικού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) Αμυγδαλέζας προχωράει η Αστυνομία λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Φυλής. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛΑΣ στην Αμυγδαλέζα βρίσκονται περίπου 700 άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία στη Μαλακάσα και στη δομή στην Πέτρου Ράλλη.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε το πρωί στους κατοίκους της περιοχής Σοφός του Ασπροπύργου, ενώ δίνεται μάχη από την Πυροσβεστική για να μην καούν σπίτια στα Άνω Λιόσια.

Η ταχύτητα απόκρισης ήταν η μέγιστη δυνατή», “τα εναέρια μέσα έφτασαν 4-5 λεπτά μετά την πρώτη εστία στην Πάρνηθα”, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

“Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση. Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από όταν συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα, στην ιστορία”, επεσήμανε στη συνέχεια, υποστηρίζοντας ότι “παρά τη σημαντική αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από το 2019, το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο θα θέλαμε”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο