Σκάκι: Το #metoo της «Βασίλισσας»

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Στον κόσμο του σκακιού επεκτείνεται το κίνημα #MeToo, καθώς ολοένα και περισσότερες κορυφαίες σκακίστριες μιλούν για παρενοχλήσεις.
  2. Η Anna Cramling, δημοφιλής online σκακίστρια, αλλά και κάτοχος του τίτλου “Master” της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), δήλωσε ότι “το να είσαι γυναίκα στο σκάκι οδηγεί, μερικές φορές, σε ανεπιθύμητα σχόλια από άνδρες”.
  3. Αρκετές σκακίστριες υπογραμμίζουν ότι δέχθηκαν σεξιστικά σχόλια και σε ορισμένες περιπτώσεις σεξουαλική παρενόχληση.

Είδηση


Στον κόσμο του σκακιού επεκτείνεται το κίνημα #MeToo, καθώς ολοένα και περισσότερες κορυφαίες σκακίστριες μιλούν για παρενοχλήσεις

Η Anna Cramling, δημοφιλής online σκακίστρια αλλά και κάτοχος του τίτλου “Master” της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE), δήλωσε ότι το να είναι γυναίκα στο σκάκι προκαλεί μερικές φορές σε ανεπιθύμητα σχόλια από άνδρες.

Σύμφωνα με τη FIDE, μόνο το 2% των Grand-Maître, του υψηλότερου τίτλου στο σκάκι, είναι γυναίκες.

Η Anna Cramling, της οποίας και οι δύο γονείς υπήρξαν Grand Masters στο σκάκι, με τους σχεδόν 400.000 συνδρομητές στο κανάλι της στο YouTube, ανέφερε ότι έχει δεχθεί ανεπιθύμητα σχόλια από άνδρες που την έκαναν να νιώθει άβολα κατά τη διάρκεια των τουρνουά.

Η  Cramling θυμάται της στιγμή που ένας διαιτητής επέκρινε το ντύσιμό της κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά νέων στο οποίο συμμετείχε όταν ήταν 15 ετών.

Ήταν καλοκαίρι, είπε, η ίδια και φορούσε σορτς και είχε πάει να μιλήσει σε μερικούς φίλους που γνώριζε ότι συμμετείχαν στο τουρνουά ανδρών.

Τότε ένας υπάλληλος του τουρνουά την πλησίασε και της είπε ότι “αποσπούσε την προσοχή όλων των ανδρών παικτών”.

“Θυμάμαι ότι επέστρεψα στο γυναικείο τμήμα του τουρνουά και ένιωθα τόσο αμήχανα και ενοχικά που δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ σε όλο μου το παιχνίδι – απλά ήθελα να φύγω”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο