Στον δρόμο οι πολίτες της Γαλλίας για το συνταξιοδοτικό

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Για 9η συνεχόμενη ημέρα οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 200 πόλεις, για να διαμαρτυρηθούν για το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα.
  2. Οι Αρχές κάνουν λόγο για 1,1 εκατομμύριο διαδηλωτές σε όλη την Γαλλία, ενώ τα συνδικάτα ανεβάζουν τον αριθμό στα 3,5 εκατομμύρια.
  3. Στο Μπορντό, όπου σύμφωνα με το AFP οι διαδηλωτές ανήλθαν στις 110.000, πυρπολήθηκε η είσοδος του δημαρχείου.

Είδηση 🗞️

Αποκλεισμένες σιδηροδρομικές γραμμές, προβλήματα στην κυκλοφορία, απεργίες, διαδηλώσεις: η κινητοποίηση ήταν μεγάλη χθες στη Γαλλία, μετά την υιοθέτηση της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και τη συνέντευξη του προέδρου Emmanuel Macron, που όξυνε τις αντιδράσεις των πολιτικών αντιπάλων του.

Για 9η συνεχόμενη ημέρα οι Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους σε περισσότερες από 200 πόλεις και κωμοπόλεις διαμαρτυρόμενοι για το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα. Οι Αρχές κάνουν λόγο για 1,1 εκατομμύριο διαδηλωτές σε όλη την Γαλλία, ενώ τα συνδικάτα ανεβάζουν τον αριθμό στα 3,5 εκατομμύρια.

Στο Παρίσι, το CGT υπολογίζει ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση 800.000 άνθρωποι. Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει προς το παρόν τη δική τους εκτίμηση.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, συμμετείχε χθες στην απεργιακή συγκέντρωση των γαλλικών συνδικάτων στην πλατεία Βαστίλης.

Στο Μπορντό, όπου άγνωστοι πυρπόλησαν την πύλη του δημαρχείου, οι διαδηλωτές ανήλθαν στις 110.000 (επίσης ρεκόρ), στη Ρεν ήταν 35.000 και στη Ναντ 80.000 (22.000 και 25.000 αντίστοιχα, σύμφωνα με την αστυνομία).

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι κατά την χθεσινή ημέρα κινητοποιήσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος έγιναν 457 προσαγωγές, ενώ τραυματίσθηκαν 441 αστυνομικοί.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, συμμετείχε στην χθεσινή, μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση των γαλλικών συνδικάτων της CGT στην πλατεία Βαστίλης, στο Παρίσι και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό από τα μεγάφωνα συγκέντρωσης.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο