(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Στον εισαγγελέα οι χούλιγκαν για τη δολοφονία του 29χρονου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

09/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα 94 άτομα που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια με απολογισμό έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.
  2. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 5 προσαγωγές Κροατών που έγιναν στην Ηγουμενίτσα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς οι εμπλεκόμενοι σκόπευαν να διαφύγουν με πλοίο στην Ιταλία.
  3. Επίσης, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Αθήνας ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο και προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα με την Αλβανία.

Είδηση


Σήμερα το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι 94 που συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκλήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από χούλιγκαν της Dinamo Zagreb και που είχαν ως απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου και πολλούς τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πέντε προσαγωγές Κροατών που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς οι εμπλεκόμενοι είχαν σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο να ταξιδέψουν για Ιταλία και μετά οδικώς θα έφταναν στην Κροατία.

Επιπλέον, την Τρίτη προσήχθη στον συνοριακό σταθμό στην Κακαβιά ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος επέβαινε σε λεωφορείο για τα Τίρανα. Ο 19χρόνος Κροάτης μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων η προσαγωγή έγινε σύλληψη και μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Τουλάχιστον 50 άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια διαφεύγουν, γι’ αυτό έχουν στηθεί μπλόκα σε εθνικές οδούς και στα σύνορα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διαφεύγουν τουλάχιστον 50 “πρωταγωνιστές ή συμμετέχοντες” στα επεισόδια. Για αυτό το λόγο η Αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε εθνικές οδούς και στα σύνορα.

Επίσης, την Τρίτη στους Αμπελοκήπους έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές Κροατών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι, με προφορική εντολή του εισαγγελέα, αφέθηκαν την Τρίτη (8/8/2023) οι τέσσερις Έλληνες εκ των 98 συλληφθέντων. Πρόκειται για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις έχουν δώσει καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης της Βίας στους αθλητικούς χώρους, ενώ ο ένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο