«Στον πάγκο» έστειλε τον Gary Lineker το BBC

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Gary Lineker άσκησε κριτική στη βρετανική κυβέρνηση για τη μεταναστευτική πολιτική της, παρομοιάζοντας τη “ρητορική” της για τους αιτούντες άσυλο με αυτή της Γερμανίας τη δεκαετία του 1930.
  2. Ο πρωθυπουργός, Rishi Sunak, πήρε θέση, τονίζοντας ότι πρόκειται για θέμα του BBC κι όχι της κυβέρνησης.
  3. Η αρχική αντίδραση του καναλιού ήταν να απομακρύνει τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή από την εκπομπή του, ωστόσο σήμερα ανακοινώθηκε η επιστροφή του, με το BBC να απολογείται.

Είδηση 🗞️

Ο Gary Lineker και η διοίκηση του BBC κατέληξαν σε συμφωνία για να επιστρέψει στα καθήκοντά του ο πρώην ποδοσφαιριστής και παρουσιαστής της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής εκπομπής Match of the Day, μετά τη διακοπή της το Σαββατοκύριακο.

Ο Lineker δήλωσε μέσω ανάρτησής του στο Twitter: “Μετά από μερικές σουρεαλιστικές μέρες, είμαι χαρούμενος που βρήκαμε έναν τρόπο να το αντιμετωπίσουμε”. Και πρόσθεσε: “Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την απίστευτη υποστήριξη, ιδιαίτερα τους συναδέλφους μου στο BBC Sport, για την αξιοσημείωτη επίδειξη αλληλεγγύης.”.

Το 1990 ο G. Lineker μένει στην ιστορία με την ατάκα: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα: 22 παίκτες κυνηγούν μια μπάλα για 90′ και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί».

Ο Lineker απομακρύνθηκε από την εκπομπή του μετά από επικριτική ανάρτηση που έκανε στο Twitter προς τη βρετανική κυβέρνηση για τη μεταναστευτική της πολιτική.

Ο 62χρονος πρώην αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας παρομοίασε τη “ρητορική” της βρετανικής κυβέρνησης για τους αιτούντες άσυλο, με αυτή που χρησιμοποιούσε η Γερμανία τη δεκαετία του 1930. Θέση για το ζήτημα αναγκάστηκε να πάρει και ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak, ο οποίος τόνισε ότι η απομάκρυνση πρόκειται για θέμα του BBC κι όχι της κυβέρνησης.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο