Σύσκεψη που αφορά στη Μύκονο στο Μέγαρο Μαξίμου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει μέτρα και να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των καταγγελιών για πολεοδομικές παραβάσεις στη Μύκονο.
  2. Ακόμη, αποφασίστηκε η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.
  3. Με διάταξη που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή, αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές.

Είδηση 🗞️

«Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σύσκεψη η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο ζητήματα παραβατικότητας στη Μύκονο.

«Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην έναρξη της σύσκεψης, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν παρεμβάσεις σε δύο επίπεδα: στο πολεοδομικό επίπεδο και στο επίπεδο της αστυνόμευσης.

Η σύσκεψη έγινε με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση ξυλοδαρμού αρχαιολόγου, αλλά και των απειλών που δέχθηκε συνάδελφός του.

Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε η μετάβαση στη Μύκονο, την ερχόμενη εβδομάδα, μικτού κλιμακίου από επιθεωρητή Δόμησης, επιθεωρητή Περιβάλλοντος και την Οικονομική Αστυνομία, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα.

Ταυτόχρονα, με διάταξη που ψηφίστηκε την Τρίτη στη Βουλή αναστέλλεται η οικοδόμηση στο νησί σε εκτός σχεδίου περιοχές. Αποφασίστηκε επίσης η σημαντική ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας, ειδικά σε συγκεκριμένους τομείς όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατικότητα.

Η σύσκεψη έγινε με αφορμή την πρόσφατη υπόθεση ξυλοδαρμού αρχαιολόγου, αλλά και των απειλών που δέχθηκε συνάδελφός του.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο