Τα πάντα όλα και απολύτως τίποτα στα φετινά Όσκαρ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε μία κατά τα άλλα φυσιολογική στην εξέλιξή της τελετή, χωρίς τα περσινά ευτράπελα, η πρωταγωνίστρια της ταινίας «Τα πάντα όλα», Michelle Yeoh κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, γράφοντας ιστορία καθώς είναι η πρώτη Ασιάτισσα που κερδίζει το βραβείο, αλλά και η πρώτη μη λευκή γυναίκα που το κερδίζει από το 2002 και τη Halle Berry.
  2. Με 7 αγαλματίδια (ανάμεσά τους Α’ και Β’ Γυναικείου, Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας), η κωμωδία «Τα πάντα όλα» σάρωσε στην 95η τελετή, ακολουθούμενη από το «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο» με 4.
  3. Ο Brendan Fraser, κέρδισε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Η φάλαινα», όπου υποδύεται έναν παχύσαρκο απομονωμένο καθηγητή αγγλικών.

Είδηση 🗞️

Η κωμωδία «Τα πάντα όλα» ήταν η ταινία με τις περισσότερες νίκες, κερδίζοντας τα Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας και εξασφαλίζοντας συνολικά 7 αγαλματίδια στην 95η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου.

Η αντιπολεμική ταινία «Ουδέν νεώτερον από το δυτικό μέτωπο», ήταν η δεύτερη πιο βραβευμένη ταινία της βραδιάς, κερδίζοντας τέσσερα Όσκαρ, ξένης ταινίας, μουσικής, φωτογραφίας και σχεδιασμού παραγωγής.

H σχεδιάστρια κοστουμιών του «Black Panther: Wakanda Forever», Ruth E Carter, έγραψε ιστορία ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που κερδίζει δύο Όσκαρ.

Ο Brendan Fraser, γνωστός από την συμμετοχή του στη σειρά ταινιών «Η μούμια», έκανε δυναμικό come-back, αποσπώντας το βραβείο Α΄ ανδρικού ρόλου για την ενσάρκωση του Charlie, του παχύσαρκου, απομονωμένου καθηγητή αγγλικών στην ταινία του Darren Aronofsky, «Η φάλαινα».

Τέλος, ιστορία έγραψε και η σχεδιάστρια κοστουμιών του «Black Panther: Wakanda Forever», Ruth E Carter, ως η πρώτη μαύρη γυναίκα που κερδίζει δύο Όσκαρ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο