Τακτικές Κασιδιάρη για παράκαμψη του Αρείου Πάγου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

26/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδό του στις εκλογές με το κόμμα “Έλληνες”.
  2. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, με το οποίο θέλησε να συνεργαστεί ο Η. Κασιδιάρης, να ξεπεράσει το “μπλόκο” του Αρείου Πάγου.
  3. Νομικοί και δημοσιογράφοι αναρωτιούνται εάν τελικά ο φυλακισμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, καταφέρει να είναι παρών στις εκλογές.

Είδηση


Την απόφασή του να κατέβει κανονικά στις εκλογές της 21ης Μαΐου, με το δικό του κόμμα “Έλληνες” και όχι με το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου άγου, Αναστάσιου Κανελλόπουλου, έκανε γνωστή, μέσω ανακοίνωσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

“Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το “Εθνικό Κόμμα Έλληνες” με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο καταδικασμένος και φυλακισμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Πρόεδρος του Κόμματος με το οποίο “κατεβαίνει” ο Η. Κασιδιάρης θα είναι ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, ταξίαρχος Δ. Χατζηλιάδης.

Νομικοί και δημοσιογράφοι αναρωτιούνται εάν πρόκειται για ένα plan B του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ώστε να καταφέρει να παρακάμψει το δικαστικό μπλόκο του Αρείου Πάγου και να καταφέρει τελικά να κατέβει υποψήφιος, είτε στις εθνικές εκλογές, είτε το 2024, στις ευρωπαϊκές εκλογές, με το κόμμα του Α. Κανελλόπουλου.

Σύμφωνα με νομικούς, η αυτόνομη κάθοδος με το δικό του κόμμα έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον νόμο και ο αποκλεισμός του από τον Άρειο Πάγο θεωρείται σχεδόν βέβαιος.

Σε αυτήν την περίπτωση ο φυλακισμένος Η. Κασιδιάρης ενδέχεται να υποστηρίξει το “ΕΑΝ”, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του έχει σταθεροποιηθεί πάνω από το 3%, ποσοστό που αποτελεί το εισιτήριο για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο