Τραγωδία στα Τέμπη: Αντιδράσεις

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τα γραφεία της Hellenic Train διαμαρτυρόμενοι για τα αίτια της τραγωδίας, με την Αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης.
  2. Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο πρόεδρος του ΔΣ της Hellenic Train Dario Lo Bosco εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.
  3. Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο μετρό και τους σιδηρόδρομους μετά το δυστύχημα.

Είδηση 🗞️

Επεισόδια με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Η ένταση ξεκίνησε νωρίτερα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στην οδό Πετμεζά όπου πραγματοποιούταν διαμαρτυρία μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Με σύνθημα «δεν ήταν λάθος, ούτε η κακιά στιγμή», οι διαδηλωτές είχαν ανάψει κεριά και στη συνέχεια σήκωσαν ένα μαύρο πανί. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έκαναν καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται σε 46, ενώ 55 συγγενείς αγνοουμένων ή θυμάτων αναμένουν τα αποτελέσματα του DNA.

Περίπου την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΔΣ της Hellenic Train, Dario Lo Bosco, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

«Καθώς η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες» ανέφερε στη δήλωσή του μεταξύ άλλων.

Τέλος, στην κήρυξη απεργίας για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα, προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών

Επίσης, κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train δεν θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο