Τραγωδία στα Τέμπη: Εξελίξεις

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Τρεις νέοι κατηγορούμενοι προστίθενται στην δικογραφία, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και των δύο σταθμαρχών Λάρισας.
  2. Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών είχαν χθες οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα για την ασφαλή επανέναρξη των δρομολογίων.
  3. Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train, κατήγγειλε ότι υπήρξε σκόπιμη διαρροή των ηχητικών από το βράδυ του δυστυχήματος, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Είδηση 🗞️

Τρεις νέοι κατηγορούμενοι προστέθηκαν στην δικογραφία για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ και δύο σταθμαρχών του Σταθμαρχείου Λάρισας για πράξεις και παραλείψεις τους που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ανακρίτριας Λάρισας, “επέδρασσαν στην καταστροφή το μοιραίο βράδυ”.

Σε εφτά άξονες κινούνται οι συζητήσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με σκοπό την ασφαλή επανέναρξη των δρομολογίων των τρένων.

Συνεχίζεται η έρευνα της ανακρίτριας Λάρισας για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ σήμερα βρίσκονται στα χέρια της τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο προβλέπουν άμεση λειτουργία του Προαστιακού της Αθήνας, ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα καθώς είναι ένα μεταφορικό μέσο το οποίο λειτουργεί με τηλεδιοίκηση και συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης η μείωση των δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο μισό καθώς και ο περιορισμός της ταχύτητας στα τμήματα του δικτύου που δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση κατά περίπου 15% – 20%. Επίσης ζητούν ενίσχυση των βαρδιών των κλειδούχων, όπου δεν υπάρχουν αυτόματα συστήματα και Ενιαίο Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας με την ευθύνη του ΟΣΕ αλλά και επαναφορά προϊσταμένου αμαξοστοιχιών.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος των μηχανοδηγών της Hellenic Train Κώστας Γενηδούνιας βλέπει “σκοπιμότητες” πίσω από τη δημοσίευση των ηχητικών από το βράδυ που έγινε το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «κοπτοραπτική» στα ηχητικά και απαντά ότι αυτό γίνεται «για να πουν στους ανθρώπους αυτούς ότι “φταίτε μόνο εσείς”».

Η ανακρίτρια Λάρισας συγκεντρώνει στοιχεία που ρίχνουν φως στην υπόθεση του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ σήμερα βρίσκεται στη διαδικασία αντιπαραβολής των καταθέσεων, με τις συνομιλίες από τον ράδιο – ασύρματο της βραδιάς του δυστυχήματος.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο