(ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ/EUROKINISSI)

Washington Post: Η τραγωδία της Πύλου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

06/07/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μία εκτενή έρευνα για όσα συνέβησαν αλλά και τα όσα έχουν μείνει αναπάντητα από το ναυάγιο της Πύλου δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post, σημειώνοντας πως η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.
  2. Η εφημερίδα εντόπισε τη διαδρομή του σκάφους και το δημοσίευμά της θέτει υπό αμφισβήτηση τους ισχυρισμούς των Ελλήνων αξιωματούχων ότι έκαναν ό,τι έπρεπε για να διασώσουν τους μετανάστες.
  3. Το Λιμενικό αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις σχετικά με τα ευρήματα της WP, επικαλούμενο έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Είδηση


Εκτενή έρευνα για όσα συνέβησαν αλλά και τα όσα έχουν μείνει αναπάντητα από το ναυάγιο της Πύλου δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post, σημειώνοντας πως η τραγωδία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

Η εφημερίδα εντόπισε τη διαδρομή του σκάφους και παρουσιάζει ένα αναλυτικό ιστορικό των όσων συνέβησαν, καταρρίπτοντας έναν-έναν τους ισχυρισμούς των ελληνικών Αρχών, ότι έκαναν ό,τι έπρεπε για να διασώσουν τους μετανάστες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ακόμη και αν ο ισχυρισμός του Λιμενικού ότι οι μετανάστες δεν ήθελαν βοήθεια είναι αληθινός, αυτό όφειλε να παρέμβει βάσει του διεθνούς ναυτικού δικαίου.

Το ναυάγιο με τους 750 περίπου μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου ήταν το πιο θανατηφόρο στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά την σταθερή πορεία του σκάφους, η εφημερίδα, μέσα από ανάλυση βίντεο αποδεικνύει πως αυτή είχε διακυμάνσεις, ενώ λόγω προβληματικής μηχανής ήταν αβέβαιο το αν θα έφτανε στον τελικό προορισμό της.

Λόγος επίσης γίνεται για το σχοινί που στην αρχή το Λιμενικό αρνήθηκε ότι πέταξε στο καράβι και στην συνέχεια έβγαλε ανακοίνωση ότι προσπάθησε να το ρυμουλκήσει.

Τέλος, αντίθετα με τα όσα υποστηρίζει η ακτοφυλακή, ότι δηλαδή εκπλήρωσε όλες τις υποχρεώσεις της, οι ειδικοί αναφέρουν στη Post πως θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει μια επιχείρηση διάσωσης πλήρους κλίμακας, με συνδρομή περισσοτέρων πλοίων και ελικοπτέρων, ακόμη και από γειτονικές χώρες.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο