(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Ν. Φιλαδέλφεια

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ξεκινούν σήμερα και αναμένεται να τελειώσουν την Κυριακή οι απολογίες των 105 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
  2. Καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα όπως: δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως: παράνομη κατοχή όπλων, βιαιοπραγία με βάση τον αθλητικό νόμο, φθορά κ.ά.
  3. Σήμερα το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε την διάρκεια των επεισοδίων.

Είδηση


Το κατώφλι των Ανακριτών θα περάσουν σήμερα το μεσημέρι οι πρώτοι κατηγορούμενοι για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, υπόλογοι για βαριά αδικήματα. Η διαδικασία των απολογιών θα συνεχιστεί αύριο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή.

Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κ.α.

Χθες, ομάδα ατόμων επιτέθηκε σε καφετέρια πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, που ανήκει σε έναν από τους συλληφθέντες.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Σήμερα το απόγευμα (17:00) θα τελεστεί η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή, του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, ο οποίος δολοφονήθηκε στην καταδρομική επίθεση των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο