(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης έλαβε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ιωάννης Σαρμάς.
  2. Από το 2019 είναι πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, και σύμφωνα με το Σύνταγμα ένας μεταξύ των τριών προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων που μπορεί να διοριστεί υπηρεσιακός Πρωθυπουργός.
  3. Μιλώντας με την ΠτΔ για την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Σαρμάς υπογράμμισε ότι “ είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου”.

Είδηση


Στο Προεδρικό Μέγαρο πήγε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Γιάννης Σαρμάς, όπου και ανέλαβε υπηρεσιακός πρωθυπουργός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στον διάλογο που είχαν, η Κ. Σακελλαροπούλου καλωσόρισε τον κ. Σαρμά λέγοντάς του: “Σας κάλεσα γιατί, όπως γνωρίζετε, στο σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών διαπιστώθηκε και τυπικά μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπει το άρθρο 37, και έτσι φτάσαμε στην τελευταία λύση του Συντάγματος για υπηρεσιακή κυβέρνηση”.

Ο κ. Σαρμάς είναι ο αρχαιότερος από τους τρεις προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας.

“Κυρία Πρόεδρε, ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου. Σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να πάνε όλα καλά”, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς.

Πλέον αναμένεται η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 29 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών και την επόμενη ημέρα θα εκλεγεί το προεδρείο της Βουλής και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής των επόμενων εκλογών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο