Φιλοουκρανική οργάνωση πίσω την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream, σύμφωνα με τους ΝΥΤ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μία φιλοουκρανική ομάδα βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τους «New York Times».
  2. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ή οι συνεργάτες τους εμπλέκονται στην υπόθεση, ούτε αν οι δράστες ενεργούσαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης, προσθέτει η εφημερίδα.
  3. Για «συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης μέσω των ΜΜΕ» κάνει λόγο το Κρεμλίνο, τονίζοντας πως «οι ΗΠΑ κάνουν υποθέσεις προτού καν διεξαχθεί έρευνα».

Είδηση 🗞️

Νέες πληροφορίες που αξιολογήθηκαν από Αμερικανούς αξιωματούχους υποδηλώνουν ότι μια φιλοουκρανική ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, υποστηρίζει η εφημερίδα «New York Times» σε σημερινό δημοσίευμά της.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy ή οι κορυφαίοι συνεργάτες τους εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, ούτε αν οι δράστες ενεργούσαν κατ’ εντολή Ουκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων, προσθέτει η εφημερίδα, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του βραβευμένου με Pulitzer δημοσιογράφου, Seymour Hersh, ΗΠΑ και CIA βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις στον αγωγό.

Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει το ρεπορτάζ από ανεξάρτητες πηγές και Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ήταν διαθέσιμοι για κάποιο σχόλιο. Τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις επιθέσεις εναντίον των αγωγών αποτελούν μέρος “συντονισμένης” προσπάθειας με σκοπό να εκτραπεί η προσοχή, ενώ η ρωσική προεδρία έχει σαστίσει που αξιωματούχοι των ΗΠΑ κάνουν διάφορες υποθέσεις για το θέμα προτού καν γίνει έρευνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

“Προφανώς, οι δράστες της επίθεσης θέλουν να εκτρέψουν την προσοχή. Προφανώς, αυτό που βλέπουμε είναι συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης μέσω των ΜΜΕ”, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ,εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Πώς μπορούν αμερικανοί αξιωματούχοι να κάνουν υποθέσεις χωρίς να έχει γίνει καν έρευνα;», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός δημοσιογράφος, βραβευμένος με Pulitzer, Seymour Hersh είχε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ του, πως το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream και Nord Stream 2 ενορχηστρώθηκε από τις ΗΠΑ, κατ΄ εντολή του Biden.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο