(Indian Space Research Organisation handout via EYEPRESS)

Η διαστημική αποστολή Chandrayaan-3 της Ινδίας έγραψε ιστορία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Ινδία προσσελήνωσε με επιτυχία σήμερα ένα διαστημικό σκάφος στο νότιο πόλο της Σελήνης, μια ανεξερεύνητη περιοχή, που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί υπάρχει νερό σε μορφή πάγου.
  2. Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια πριν από 4 χρόνια, η Ινδία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη χώρα που “πάτησε” στο νότιο πόλο της Σελήνης και η τέταρτη συνολικά που καταφέρνει να προσεδαφίσει σκάφος της στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ, τη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα.

Είδηση


Η Ινδία προσεδάφισε την Τετάρτη ένα διαστημόπλοιο κοντά στο νότιο πόλο της σελήνης, μια αχαρτογράφητη περιοχή που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να νερό σε μορφή πάγου και άλλα πολύτιμα στοιχεία, καθώς η χώρα φαίνεται εδραιώνεται ως μία μεγάλη δύναμη στο διάστημα και την τεχνολογία.

Το σκάφος προσεδαφίστηκε στη σεληνιακή επιφάνεια στις 6:04 τοπική ώρα, προκαλώντας ενθουσιασμό στους Ινδούς επιστήμονες που παρακολουθούσαν την πορεία του.

Μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Ινδία έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη χώρα που “πάτησε” στο νότιο πόλο της Σελήνης και η τέταρτη συνολικά που καταφέρνει να προσεδαφίσει σκάφος της στη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ, τη Σοβιετική Ένωση και την Κίνα.

Πριν λίγες ημέρες μια παρόμοια αποστολή της Ρωσίας είχε αποτύχει να προσεδαφιστεί στο νότιο πόλο της Σελήνης.

Η επιτυχής προσσελήνωση της ινδικής αποστολής Chandrayaan-3 έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Ρωσίας να προσεδαφίσει δικό της σκάφος στο ίδιο σεληνιακό σημείο.

Το Chandrayaan-3, ή “σκάφος για τη σελήνη” στα σανσκριτικά, ξεκίνησε το ταξίδι του από τη νότια Ινδία στις 14 Ιουλίου.

“Το επίτευγμα αυτό σηματοδοτεί ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά για την ινδική επιστήμη, μηχανική, τεχνολογία και βιομηχανία, συμβολίζοντας την πρόοδο του έθνους μας στην εξερεύνηση του διαστήματος”, ανέφερε ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας σε ανακοίνωσή του νωρίτερα την Τετάρτη.

Πολλά κράτη και ιδιώτες ενδιαφέρονται για την περιοχή του νότιου πόλου επειδή το έδαφος, που βρίσκεται μόνιμα σε σκιά, πιθανόν να περιέχει νερό σε μορφή πάγου, κάτι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο με μελλοντικές διαστημικές αποστολές.

dim8elzo5vE
AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο