Η Κομισιόν προθυμοποιείται να βοηθήσει στην ασφάλεια των τρένων στην Ελλάδα.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Στην Αθήνα θα βρεθούν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA), για να βοηθήσουν την Ελλάδα στον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της ασφάλειας των ελληνικών σιδηροδρόμων.
  2. Χθες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και υποσχέθηκε πρόσθετη τεχνική υποστήριξη προς την Ελλάδα, για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Είδηση 🗞️

Στην Αθήνα θα έρθουν εμπειρογνώμονες της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA) προκειμένου να συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα μπορέσουν οι ευρωπαϊκές αρχές να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό και την ασφάλεια των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, ο Kristian Schmidt. Ο επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (MOVE) της Κομισιόν και ο Josef Doppelbauer, εκτελεστικός διευθυντή του ERA, θα συναντηθούν με μέλη της κυβέρνησης και με τον νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, ο κ. Doppelbauer, εκτελεστικός διευθυντής του ERA, υπογράμμισε πως η Ελλάδα είχε προειδοποιηθεί για κενά ασφαλείας από το 2014.

Χθες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό και υποσχέθηκε πρόσθετη τεχνική υποστήριξη προς την Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ασφάλειάς των σιδηροδρόμων. “Συζήτησα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για περαιτέρω τεχνική υποστήριξη που μπορεί να παράσχει η ΕΕ στην Ελλάδα για τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων της και τη βελτίωση της ασφάλειάς τους. Η Επιτροπή και ειδικοί της ERA railways θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα. Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι πρωταρχικής σημασίας” ανέφερε μέσω Τwitter η Ursula von der Leyen μετά τη χθεσινή επικοινωνία της με τον πρωθυπουργό.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο