(Εngin Akyurt/ PEXELS)

Το Instagram θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες για την προστασία των εφήβων

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

12/04/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το Instagram ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία νέα λειτουργία που θα θολώνει αυτόματα τις γυμνές φωτογραφίες στα DM, με σκοπό την προστασία των εφήβων.
  2. Η νέα λειτουργία θα δοκιμαστεί στο πλαίσιο μίας εκστρατείας του Instagram για την καταπολέμηση του σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion) και άλλων μορφών “κακόβουλης χρήσης των φωτογραφιών”, αλλά και για να δυσκολέψει την επικοινωνία εγκληματιών με εφήβους.
  3. Το sextortion είναι ο εκβιασμός για αποστολή φωτογραφιών και στη συνέχεια η απειλή δημοσιοποίησής τους, με σκοπό το κέρδος ή σεξουαλικές χάρες.

Είδηση


Το Instagram ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μία νέα λειτουργία που θα θολώνει αυτόματα τις γυμνές φωτογραφίες στα direct messages, με σκοπό την προστασία των εφήβων. Η λειτουργία θα ενεργοποιείται αυτόματα για τα ανήλικα άτομα, ενώ θα εμφανίζεται ειδοποίηση στους ενήλικες, που θα τους παρακινεί να την ενεργοποιήσουν.

Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, τα άτομα που στέλνουν εικόνες που περιέχουν γυμνό θα βλέπουν ένα μήνυμα που θα τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν στέλνουν τέτοιες φωτογραφίες και ότι έχουν την επιλογή της ακύρωσης της αποστολής.

Όταν κάποιος/α λαμβάνει μία εικόνα που περιέχει γυμνό, αυτή θα θολώνει αυτόματα ώστε να μην αποκαλύπτεται απευθείας στον/ην παραλήπτη, αλλά να μπορεί εκείνος/η να επιλέξει αν θα την δει ή όχι. Η λειτουργία θα δίνει επίσης τη δυνατότητα αποκλεισμού και αναφοράς. Ακόμα, όποιος/α προσπαθήσει να προωθήσει μία γυμνή φωτογραφία που έχει λάβει, θα βλέπει ένα μήνυμα που θα τον/την παρακινεί να το ξανασκεφτεί.

Κατά το 6μηνο 10.2022 – 03.2023, το FBI παρατήρησε αύξηση 20% στις αναφορές sextortion με ανήλικα θύματα, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

Η πλατφόρμα δοκιμάζει τη νέα λειτουργία στο πλαίσιο μίας εκστρατείας της για την καταπολέμηση του σεξουαλικού εκβιασμού (sextortion) και άλλων μορφών “κακόβουλης χρήσης των φωτογραφιών” και για να δυσκολέψει την επικοινωνία πιθανών εγκληματιών με εφήβους.

Το sextortion είναι ο εκβιασμός για αποστολή φωτογραφιών και στη συνέχεια η απειλή δημοσιοποίησής τους, με σκοπό το κέρδος ή σεξουαλικές χάρες. Το Instagram, όπως και άλλες εταιρείες social media έχουν αντιμετωπίσει έντονη κριτική επειδή δεν έχουν λάβει αρκετά μέτρα για την προστασία των ανηλίκων.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο