Ιστορικών διαστάσεων πορείες σε όλη την Ελλάδα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Για τις μαζικότερες πορείες στην Ελλάδα από την Κρίση της Ευρωζώνης, το 2010, κάνει λόγο το «Politico» σε χθεσινό του δημοσίευμα.
  2. Σύμφωνα με υπολογισμούς του, στην Αθήνα διαδήλωσαν περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι (άλλα ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό σε 100.000) και στην Θεσσαλονίκη περίπου 20.000.
  3. Πριν την έναρξη των κινητοποιήσεων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Είδηση 🗞️

Στις μαζικότερες διαμαρτυρίες από την Κρίση της Ευρωζώνης, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε περίπου 75 πόλεις για να διαμαρτυρηθούν για το φονικότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Politico» στην Αθήνα, περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι διαδήλωσαν(άλλα ΜΜΕ ανεβάζουν τον αριθμό σε 100.000), φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Πάρε με ότΑΝ φτάσεις». Στην Θεσσαλονίκη περίπου 20.000 άνθρωποι κατέβηκαν στον δρόμο.

Σε πολλές πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη.

Οι πορείες οργανώθηκαν από εργατικά συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους, ενώ οι απεργίες σταμάτησαν τα δρομολόγια των πλοίων προς τα νησιά, ενώ «φρένο τράβηξαν» και τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

Αρκετά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα παρέμειναν κλειστά με την επιγραφή «Είμαστε όλοι μέσα στο τρένο σήμερα» κρεμασμένη στις εισόδους τους.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο έκανε λόγο για «μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα».

Οι χθεσινές διαδηλώσεις συνέπεσαν με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τις φεμινιστικές οργανώσεις να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις.

Νέο συλλαλητήριο οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής για την Κυριακή 12 Μάρτη, στο Σύνταγμα, στις 12 το μεσημέρι.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο