(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Πόρτα” Μητοστάκη σε Ανδρουλάκη, προοδευτική συνεργασία ζητά ο Τσίπρας

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

15/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Κάθε πιθανότητα για μετεκλογική συνεργασία τον Ν. Ανδρουλάκη απέκλεισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
  2. Ο Α. Τσίπρας ζήτησε από ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ να συνεργαστούν για ένα “προοδευτικό ανάχωμα” απέναντι στη Νέα Δημοκρατία
  3. Ο Δ. Κουτσούμπας απέκλεισε με τη σειρά του την πιθανότητα να στηρίξει το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα των εκλογών

Είδηση


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξής του, ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του κόμματος, κάνοντας άνοιγμα στους πρώτους.

“Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανέναν περιθώριο αυτή τη στιγμή, μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου, να υπάρξει κάποια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, έστω και αν αριθμητικά αυτό μπορεί να οδηγούσε μια κυβέρνηση”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, έκαναν λόγο για τρικομματική κυβέρνηση ανάμεσα σε ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ ζητώντας από τα δύο κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμπράξουν σε ένα προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκε συνεργασία ή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “ο κ. Τσίπρας που προσπαθεί, δήθεν να εκβιάσει το ΚΚΕ για να δώσει στήριξη να καθίσει πάλι στο σβέρκο του λαού και να συνεχίσει το έργο του Μητσοτάκη. Ξέρει πολύ καλά ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει”.

«Ελληνική Λύση» και ΜέΡΑ25, υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να σχηματιστεί τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο