Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για το νερό

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε, χθες, ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του για το νερό και οφείλει να επιστρέψει τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.
  2. Χθες, απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που υπέβαλε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για σειρά άρθρων που εντάσσονται στο νομοσχέδιο.
  3. Η κυβέρνηση, από πλευράς της, προσπαθεί να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για το ζήτημα μιας πιθανής ιδιωτικοποίησης.

Είδηση 🗞️

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε χθες ότι η κυβέρνηση δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του για το νερό και οφείλει να επιστρέψει τις ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

H κυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2022, ψήφισε νόμο, μέσα στον οποίο προβλέφθηκε ότι το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ παραμένει στο Υπερταμείο, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του ΣτΕ, λίγους μήνες νωρίτερα, η οποία ζητά την επιστροφή των μετοχών πίσω στο Δημόσιο.

Για ακόμη μία μέρα συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα, στη Βουλή, ένσταση αντισυνταγματικότητας υπέβαλε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σειρά από άρθρα του νομοσχεδίου, που όμως απορρίφθηκε από την ολομέλεια της Βουλής, καθώς την καταψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Να σημειωθεί ότι υπέρ της ένστασης ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση, από πλευράς της, προσπαθεί να καθησυχάσει όσους ανησυχούν για το ζήτημα μιας πιθανής ιδιωτικοποίησης.  «Το νερό ήταν και παραμένει δημόσιο αγαθό και δεν ιδιωτικοποιείται», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Χθες, για ακόμη μία μέρα, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο σωματείων, συνδικάτων και φορέων στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Νερό κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα».

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο