Σύντομη συνάντηση Blinken-Lavrov στο περιθώριο της συνόδου της G20

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον Ρώσο ομόλογό του να τερματίσει τον πόλεμό και να εφαρμόσει την συνθήκη NEW
  2. Η 10λπετη συνάντηση έγινε σε μία κρίσιμη για τον πόλεμο συγκυρία, καθώς Ρωσία και Ουκρανία ετοιμάζονται για νέες, προγραμματισμένες επιθέσεις.
  3. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υποβάθμισε το γεγονός, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται ούτε για διαπραγμάτευση, ούτε για συνάντηση.

Είδηση 🗞️

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, συναντήθηκε χθες με τον Ρώσο ομόλογό του, Sergey Lavrov, στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ δύο ανώτατων αξιωματούχων της Ουάσιγκτον και της Μόσχας μετά την Ρωσική εισβολή.

Η συνάντηση που είχαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έγινε στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Ήταν η πρώτη face-to-face συνάντηση δύο ανώτατων αξιωματούχων Ουάσιγκτον και Μόσχας μετά την Ρωσική εισβολή.

Ο Α. Blinken δήλωσε ότι κατά την συνάντηση, η οποία διήρκεσε λιγότερο από 10 λεπτά, ζήτησε από τη Ρωσία να τερματίσει τον πόλεμό στην Ουκρανία, να εφαρμόσει την συνθήκη NEW START και να απελευθερώσει τον αμερικανό πολίτη Paul Whelan, που σύμφωνα με το State Department, είναι άδικα φυλακισμένος με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Το τετ-α-τετ εγινε σε μια κρίσιμη κρίσιμη για τον πόλεμο συγκυρία, καθώς και οι δύο πλευρές συγκεντρώνουν περισσότερα στρατεύματα και όπλα για τις προγραμματισμένες, νέες επιθέσεις.

H ρωσική πλευρά υποβάθμισε το γεγονός, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται ούτε για διαπραγμάτευση, ούτε για συνάντηση.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο